Om priser

Hvad er normalprisen for en katharinaparakit? :

Det korte svar er; alt for lidt. Skal jeg være lidt mere præcis dog, så er svaret mellem 100 og 500 kr pr stk - afhængig af mutation, alder og om der er kønstest på fuglen.

 

Kan man tjene penge på at avle katharinaparakitter? :

Absolut NEJ - det er med katharinaopdræt som med stort set al anden fugleopdræt, at det aldrig kan betale sig økonomisk. Det er en hobby - og endda en meget dyr hobby. Der er udgifter til foder, vitamin og mineraltilskud, dyrlægeregninger, tests, volierematerialer osv, osv. Så betal bare fuglens pris med glæde - og forståelse. Det du betaler som køber dækker ikke i nærheden af en promille af de udgifter som sælger har haft ved at opdrætte den. 🙂

 

Hvorfor er en mutationsfugl dyrere end en naturfarvet fugl?

Egentlig er det jo ikke mere besværligt at lave en mutationsfugl end en naturfarvet fugl - hvis altså man har det rigtige avlsmateriale. Og her er det at det bliver speget. Naturfarvede fugle er der rigeligt af - mutationsfarvede er der ikke det samme antal af - og slet ikke når vi kommer ud i specialmutationerne. Så altså det man betaler mere for er det faktum at fuglen er mere "sjælden" og derfor som oftest også mere eftertragtet. Man begår døg en stor fejl, hvis man misser chancen for at købe en god fugl, blot fordi den er naturfarvet. Det er ikke kun farven der afgør hvad man får ud af fuglen ved parring, men mere de splits den besidder. Så logisk set er der ingen grund til at grønne skulle være billigere - for de er mere end nødvendige i avlen. F.eks kan man ikke lave lutino uden en grøn fugl - og lutinoen (den gule) er jo voldsom populær. 

 

 

 

Der er ikke indlagt nogen video

Der er ikke indlagt nogen video