Som volierefugl.

Som sådan kan jeg næsten ikke sige nok godt om denne lille fugl. Den er helt fantastisk; både at arbejde med i avl og også at se på i sin voliere. Et af katharinaens specielle træk er dens måde at bevæge sig på. Det er ikke for ingenting, at nogen kalder den for ”luftens dovendyr” eller for cirkusklovn. Den bevæger sig meget langsomt rundt imellem grenene, og det skal man vide, hvis man anskaffer sig denne fugl: Sørg for at der er masser af variation af tykke og tynde grene, som den kan muntre sig i.

Jeg gør gerne det, når jeg får nye grene hjem, at jeg klipper de tykke grene fra til siddegrene, og så bundter jeg de tynde, som jeg så hænger op i store ”neg”. Det er de meget glade for, da det giver dem en mulighed for, at gøre det de gørbedst; nemlig at klovne rundt i disse ”buske”. At se en katharinaparakit hænge på hovedet – eller måske oveni købet på hovedet i ET ben, er ikke noget usædvanligt syn, når man har dem i sin voliere. Det er bare den slags de gør hele tiden, og jeg skal være ærligt og sige, at jeg mere end én gang er faldet i staver, mens jeg har stået og observeret dem; for det er virkelig fængslende – og utrolig sjovt - at se på.

 

Hygge med Quick og vennerne.

Dette er katharinaparakitten Quick - med venner :-) . Læg specielt mærke til den måde han spiser på, ved at tage fødderne til hjælp, når han spiser ærterne. Det er typisk katharinaparakitter. Normalt er det noget man ser hos store papegøjer....dog er der også få andre fugle der gør det. Personligt synes jeg at det er uendelig morsomt at betragte katharinaen i dens gøren og laden, fordi den er så unik ifht andre fugle.

Indkøb:

Katharinaparakitten er yderst velegnet som volierefugl, og med sine mange mutationer er den også yderst dekorativ. Det er en utrolig morsom fugl at iagttage, og på mange måder minder den meget om en lille papegøje.

Når du skal købe en flok til din voliere, er der flere ting du bør være opmærksom på. Hvis du køber ind til avl, skal du kigge på fuglens størrelse. Pas på ikke at købe dem for små (se "beskrivelse"). 

Gør op med dig selv om det er mutationer du går efter, eller om du vil avle naturfugle. Hvis det er det sidste, skal du se efter at det er den rigtige grønne farve du får - helt uden mørkfaktor. 

 

 


Volierens indretning!

Der er mange måder at holde katharinaparakitter på. Nogle har dem i små flokke, andre i parvis - enten i volierer eller i ynglebure, men uanset hvordan man holder dem, så er der visse ting man bør være opmærksom på.

1) Avler man i ynglebure, bør fuglene udenfor ynglesæson have adgang til en god stor voliere, hvor de kan flyve og komme i ordentlig kondition inden næste ynglesæson. Gør man ikke det, risikerer man at fuglene ikke yngler tilfredsstillende.

2) Katharinaparakitten er oprindelig fra Sydamerika - hvilket vil sige at den har visse præferencer mht temperaturer og læmuligheder. De bør have en mulighed for frit at kunne gå indenfor, hvis de føler behov for det. Det behøves ikke at være opvarmet - blot det er et lukket rum, hvor det ikke trækker.

3) Hører man til dem der ikke har mulighed for at tilbyde katharinaen et sted at trække ind i de kolde dage, så bør man i det mindste tilbyde dem en godt foret sovekasse. Katharinaer er i det hele taget glade for sovekasser, så hvis ikke de går med andre arter, er sovekasser altid en god ide.