Oprindelse

 

Katharinaparakitten er en lille parakit, som lever  fra det sydlige Mexico over Mellemamerika til det nordlige Sydamerika – bla. Bolivia og Peru.

Dens naturlige farve er grøn, med sorte aftegninger, den er ca. 16 cm lang og vejer mellem 42 og 52 gram. Hannerne er som regel en smule større en hunnerne. De lever i små flokke på 6-30 individer, men flokke på op til 150 individer er blevet set.

I naturen lever den af forskellig frugt og tørret eller spiret frø.

 

Katharinaer der sidder tæt i voliere. Det er typisk katharinaen. De er utrolig knyttet til hinanden, og at holde dem alene er, i mine øjne, dyrplageri.